Csapatunk

Dr. Huba Márk

E-mail elérhetőség: huba.mark@korosi.hu

„és most már azt hiszem, hogy nincs igazság,
már azt, hogy minden kép és költemény,
azt, hogy Dsuang Dszi álmodja a lepkét,
a lepke őt és mindhármunkat én.”
Szabó Lőrinc: Dsuang Dszi álma


Valahol mindig vonzott az iskola. Már nagyon korán kialakult bennem az elképzelés, hogy mit és hogyan csinálnék akár másként, akár ugyanúgy, ahogy velem történt az iskolában, tanulmányaimban. Akkor sokkal egyszerűbbnek tűnt, ma már sokkal komolyabb kihívásként élem meg a 45 perc tiszta játékidőt, ahol egy csoportot kell irányítani, vezetni.

Szeretem az értelmet, az értelmes embereket, a jó kérdéseket, az izgalmas problémákat. Akkor jó egy óra, ha mindez ott is megjelenik.

Az irodalomban az a jó, hogy ott minden megtörténhet, a fikció áttörheti a valóság határait, a valóság bevonódhat a fikcióba. Az irodalomolvasásban, a kultúra befogadásában a legjobb élmény talán a közös értelmezés lehetősége, amikor az egyéni olvasatból a nagy beszélgetések közben megindul a jelentéssokszorozódás. Mindez kifogyhatatlan, soha nem érhetünk a nyelv végére, csak elkezdett szövegek, beszélgetések, diszkurzusok vannak…

Miért a Kőrösi?

Ez az iskola olyan értékeket képvisel és olyan szemléletet hordoz, amelyekkel azonosulni tudok. Úgy gondolom, hogy a tudásra, a becsületre, mint hagyományos értékekre támaszkodva, építve lehet alakítani jövőnket. A jövőnk, világunk pedig olyan lesz, amilyenné a jelent formáljuk, amilyenné környezetünket mi magunk tesszük. Más értünk keresztre nem feszül.

Miért az IB?

Az IB program olyan szemléletet képvisel, amely az irodalom posztstrukturalista olvasataihoz a legjobban közelít. A tanulók itt interakcióba kerülnek a szövegekkel és egyszerre alakítják és fedezik fel a jelentést és önmagukat. Ez igazi kihívásnak ígérkezik.