Csapatunk

Lavaj Zsuzsanna

E-mail elérhetőség: lavaj.zsuzsanna@korosi.hu

"Lehet, hogy elfelejtik, mit mondtál nekik, de soha nem fogják elfelejteni, hogy hogyan érezték magukat szavaidtól."

 

Nyelvtanárként kezdtem pályámat. Tanítok és közben magam is új dolgokat tanulok, már lassan 15 éve. Ez a munkám és részben a hobbim. A nyelvtanulás nem könnyű feladat, de tehetjük könnyebbé, kellemesebbé a tudás felé vezető utat, úgy, hogy közben elfelejtjük, hogy valami olyan dolgot végzünk, ami kötelező iskolai feladat. Ahhoz, hogy igazán megértsük a nyelvtanulás jelentőségét, a nyelvet használnunk kell, már rögtön a kezdetektől. Úgy érzem, ehhez sok segítséget tudok Nektek adni, hogy a nyelvet életszerű, mindennapi helyzetekben gyakorolhassátok. Mivel másik hobbim az utazás, más kultúrák és emberek megismerése, ehhez szeretnék Nektek is kedvet csinálni, akinek kedve van, tartson velem! A munkám során rengeteg pályázatot bonyolítottam le, ami utazással, nyelvtanulással kapcsolatos. A nyelvtanulás így felejthetetlen élményt nyújt, szinte észrevétlenül leszel valami nagyszerű dolog tulajdonosa és művelője. Ebben szeretnék segítséget nyújtani.

Miért a Kőrösi?

A Körösi Gimnázium már évek óta kiemelt feladatként kezeli a nyelvtanulást, meggyőződésem, hogy aki ide jelentkezett, jól döntött és élményekkel teli éveket tölt majd itt.

Miért az IB?

Ismeretet szerezni, megérteni, tájékozódni, véleményt formálni egy-egy tárgyra, tárgykörre specializálódva egyedülálló dolog. Ha mindezt egy idegen nyelven tesszük, amely nem az anyanyelvünk, személyiségünk, tudásunk, ismereteink, véleményünk szabad kifejezése olyan élményt nyújt és az ismereteink, tudásunk olyan szintézisét feltételezi, amely keveseknek adatik meg. Évekig tanítottam közgazdaságtant angolul. Most ezt a tudást új szemlélettel és módszerekkel igyekszem közvetíteni az IB keretein belül, hogy a világról alkotott képünket árnyaljam, gazdagítsam ezekkel az ismeretekkel.