Csapatunk

Mihályi Adrienn

E-mail elérhetőség: mihalyi.adrienn@korosi.hu

"Valamennyien tudunk mindent. Csak meg kell nyitnunk az elménket, hogy meghalljuk saját bölcsességünket."

 

Napsütötte júliusi délután léptem át először a Kőrösi kapuját. Mivel én is egy nagy múltú gimnáziumba jártam, rögtön otthon éreztem magam a sok diákot látott falak között. Ami itt más, hogy a Kőrösiben többféle kultúrájú diák tanul, ahogy ez már a bejáratnál megmutatkozik. Nagy öröm volt ezt megtudnom, hiszen gyerekkorom óta vonz a világjárás, az világ összes nemzeteinek megismerése, azok dalaival, ételeivel, tájaival, történeteivel.

Most lehetőségem van hasonló érdeklődésű diákokkal, kollégákkal együtt dolgozni.

A kultúrák megismeréshez az első kapu számomra a német nyelv volt. Annyi mindent kaptam már diákként azáltal, hogy használni tudtam. Információkat Németországról, Ausztriáról, Svájcról, utazásokat, barátságokat, élményeket, gimnazistaként nyári munka lehetőséget, filmek, dalok, eredeti nyelven való élvezetét, mosolyokat, bíztatást, magabiztosságot, nyitottságot.
Német nyelvtanárként ezt szeretném megmutatni a diákjaimnak. Hiszen szerencsémre egy idegen nyelv megtanulásában tudom segíteni őket, és ez kapukat nyit, élményt ad. Egyik tanítványom, egy nagyvállalat vezérigazgatója tükrözte vissza tapasztalataimat: „Tudja Adrienn, ha egy megbeszélésen Bécsben angolról németre váltok, valahogy mindig kellemesebb hangulatú lesz és jobb eredménnyel zárul a tárgyalás.”

Miért a Kőrösi?

A Kőrösiben azért jó dolgozni, mert sokszínű a tanári kar és a diákság is. Igényünk van arra, hogy időt töltsünk egymással a tanulási helyzeteken kívül is, amire számos lehetőségünk nyílik utazások, iskolai és iskolán kívüli programokon.

Miért az IB?

Az IB program alapvetően alakítja a világlátásunkat olyan módon, hogy soha ne felejthessük el, mindannyian ugyanazon a bolygón élünk. Minden amit teszünk, hatással van az összes itt élő életére. Ha ébren tartjuk magunkban a megismerés gyermeki vágyát, odafigyelünk egymásra, nyitottak és együttérzőek maradunk, jobb hely lesz a világ.
We are together in this!