Csapatunk

Tamás Tünde

E-mail elérhetőség: tamas.tunde@korosi.hu

True teachers are those who use themselves as bridges over which they invite their students to cross; then, having facilitated their crossing, joyfully collapse, encouraging them to create their own.” 
 Nikos Kazantzakis

 

Hiszek abban, hogy minden egyes ember valamilyen feladatra született. Én pedagógusnak – a szó legmélyebb értelmében. Több, mint 25 éves pedagógusi pályafutásom alatt azért dolgoztam, hogy utat/példát mutassak a diákoknak. Tettem ezt könyvtárosként, angol tanárként, tudáselmélet tanárként, vagy továbbtanulási tanácsadóként. Minden minőségemben igyekeztem nemcsak tudást adni, hanem valamiféle kapaszkodót jelenteni azok számára, akik nem tudtak eligazodni a hirtelen kitárulkozó lehetőségek útvesztőjében, vagy egyszerűen csak szerették volna elmondani valakinek a szomorúságukat, boldogságukat. És ebben a folyamatban nem csak én adtam a diákoknak, hanem nagyon sokat kaptam is: szeretet, elismerést, tudást. Minden egyes évfolyam távozásával egy kicsit meghaltam, és minden új évfolyammal újjászülettem, hisz ahogyan a diákok változnak évről évre, a tanárok is változnak – másképp gondolkodnak, új dolgokat tanulnak, új módszereket alkalmaznak. Ezért maradunk fiatalok. És amikor egy régi diák, akár 15 év távlatából azt írja, hogy köszöni azt az emberi jóindulatot és tudást, amit tőled kapott, hát tudod, hogy jó uton haladsz, teljesíted a rád kirótt feladatot.

Miért a Kőrösi?

Mert megújulást ígér. Mert a diákok számára a tanárok hidat jelentenek. Mert úgy tűnik, hogy tanár-diák egyaránt elégedett és boldog ebben a közösségben.

Miért az IB?

Az IB is híd. Híd egy olyan nemzetközi közösségbe, ahol a diákok megtanulnak kritikusan gondolkodni, magas szinten és logikusan érvelni, látni a tantárgyak közötti kapcsolatokat és megtapasztalják, hogy a dolgokat mindig több oldalról is érdemes megvizsgálni, mielőtt meghoznák döntéseiket. Amint kilépnek ebből a közösségből, olyan tudás és nemzetközi szemlélet birtokában teszik, amely biztosan továbblépést biztosít bármilyen magyar vagy külföldi elismert egyetem felé.