Csapatunk

Anda Dávid

"Nem taníthatunk meg az embereknek semmit, csak segíthetünk nekik felfedezni azt saját magukon belül. "


Az ember úgy egész, ahogy van. Úgy jó, ahogy van. Minden értéke, lehetősége eleve benne foglaltatik, hozzátenni, azt meghaladni nem lehet. Ez a tudat felszabadító, hiszen arra ösztönöz, hogy szabadságot adjunk magunknak és másoknak, teret engedjük ahhoz, hogy a belső értékek kibontakozhassanak. Legfontosabb feladatomnak azt tekintem, hogy ezt a meggyőződést a mindennapokban alkalmazni megtanuljam, életemben gyakorlattá váljék és így tanulóimnak ezt a már meglévő tudását megerősítsem. Minden egyéb csak keret, de milyen szép keret! A történelem és a földrajz bemutatja az ember és a természet fantasztikus sokszínűségét, változásait és lehetőségeit. Minden jelenlegi és leendő diákomat biztatom, hogy merüljön el ezek vizsgálatában, nagy kaland és jó lehetőség belső világuk megismerésére és megértésére. Fogalmazd meg célodat, keresd meg eszközeidet és haladj utadon!

Miért a Kőrösi?

A Kőrösi polgárai, tanárok és tanulók, komoly tudású és nagy szorgalmú közösség, amit a jószívűség, egymás iránti kedvesség köt össze. Nagy múlttal és egy remek épülettel megáldott csapat, melynek örömmel válok részévé.

Miért az IB?

Az IB Geography képzés ezekhez a célokhoz úgy segíti a tanulót, hogy a körülöttünk változó természetre és társadalomra nyit széles kaput, ad nemzetközi kitekintést és a világ fősodrához köti oktatásunk. A gyakorlatias feladatok, a felhasználói megközelítés, a két hónapnyi terepmunka, a friss források a munka világában is jól használható képességeket fejlesztenek és magas szintű ismereteket adnak át.