Iskolánk

Infrastruktúránk

Az iskolát az 1909-10-es nagy iskolaépítő korszakban Bárczy Géza polgármester időszakában építették. Elemi iskolaként indult „Szentendrei úti” iskola néven, de a ma már műemlék épületben azóta is mindig iskola működött.

Bár az épület nagyon régi, belül nagy hangsúlyt fektetünk a fejlesztésre. Az elmúlt években minden tanterembe projektor és hangfalak kerültek, ezzel lehetőséget teremtve az órák interaktívabbá tételére. Az iskola könyvtárát igyekszünk lehetőségeinkhez mérten folyamatosan bővíteni, aktualizálni. A könyvtár szolgáltatásait a 2017-18-as tanévtől online könyvár bevonásával bővítjük. A Nemzetközi Érettségi Program bevezetésének előkészületeként az elmúlt tanévben új természettudományos labort is kialakítottunk. 
 
Az iskola lendületes bővülése, fejlődése azt eredményezte, hogy néhány év alatt kinőttük az épületet. Emiatt fenntartónk, a Baptista Szeretetszolgálat segítségével megvásároltuk a szomszédos épületet, amely korábban szintén az iskolához tartozott. A 2018-ban átadásra kerülő új épületszárnyban okos tanterem is lesz. Az IB-hoz kapcsolódó beruházások értéke eléri a 26 millió forintot.