Csapatunk

Ney Krisztina

E-mail elérhetőség: ney.krisztina@korosi.hu

“Ha igazán szereted a természetet, mindenhol megtalálod a szépséget."
Vincent Van Gogh


Gyerekkorom óta rajongok a biológiáért, az élőlényekért, a természetért. Tíz évnyi kutatómunka után kanyarodtam a tanítás felé, mert így másokkal is megoszthatom a szenvedélyemet. Azt szeretném, ha a diákok megértenének valamit a természeti törvények összetettségéből, ha képesek lennének rácsodálkozni az élet jelenségeire. Egy szóval, ha ők is átéreznék, a biológia az egyik legérdekesebb dolog a világon, mert az életről, rólunk szól. A természet törvényeinek megismerése ahhoz is hozzásegítheti a diákokat, hogy megértsék, felelősséggel tartozunk a Föld többi élőlénye iránt, rajtunk múlik, hogy az elkövetkező nemzedékeket milyen környezet veszi körül.

Szeretek diákok között lenni, friss gondolkodásuk, fiatalos lelkesedésük mindig felvillanyoz. Véleményem szerint a tanítás akkor lehet sikeres, ha a tanárok partnernek tekintik a diákot és világosan kommunikálják céljaikat. Szívesen elbeszélgetek a diákokkal bármilyen témáról, és nagy megtiszteltetésnek tartom, ha beavatnak gondolataikba.

Miért a Kőrösi?

Miért a Körösi? Mert szimpatikus az a diákközpontú szemlélet, mellyel itt találkoztam…

Miért az IB?

Négy éve találkoztam az IB oktatási rendszerrel, melynek szellemisége hamar magával ragadott. Biológia és környezettan (humánökológia) tantárgyakat tanítok ebben a rendszerben. Szerintem az IB program azért különleges, mert a diákok személyiség-fejlődésének több aspektusát is megcélozza. A tanórák során a tudásanyag átadásán kívül számos egyéb tevékenységre is lehetőség van, így a diákok nem csak passzív befogadói az információnak, hanem az önálló és csoportos feladatokon keresztül ők alakítják, hogyan szerzik meg a sikeres vizsgához szükséges tudást. Az oktatás projekt szemléletben történik, ami a diákokat önállóságra, kreativitásuk kiteljesítésére, új dolgok kipróbálására ösztönzi és olyan gyakorlati tudást ad nekik, melyet az élet bármely területén hasznosítani tudnak később. Nagy várakozásokkal tekintek az IB program beindulása elé a Kőrösiben.