Csapatunk

Juhász Emese

E-mail elérhetőség: fulopne.emese@korosi.hu

„Nem a sikeres élet tesz boldoggá, hanem a boldogság tesz sikeressé.”
(ismeretlen szerző)

 

A szülők, pedagógusok célja végeredményben az, hogy a gyerekeink boldog, megelégedett felnőtté váljanak. Ehhez pedig szükséges, hogy rájöjjenek, kik is ők valójában, ismerjék a bennük rejlő lehetőségeket, és kialakuljon bennük a személyes növekedés, fejlődés vágya.

A pedagógusnak véleményem szerint az egészséges személyiség formálásában van óriási szerepe. Példát mutatni és segítséget nyújtani abban, hogy ki tudjon alakulni a gyerekekben a megelégedettség és boldogság képessége; a hála, elfogadás, alázat, kitartás és optimizmus példáin keresztül.

Az IB Program pont ezt a kettőt hivatott ötvözni: egyrészt a hagyományos magyar oktatási modelltől eltérően nagyobb mozgásteret, autonómiát nyújt a diákoknak, ugyanakkor hihetetlen önállóságra, aktivitásra és kreativitásra és is ösztönöz. A két éves program végére a gyerekek az élet bármely területén használható készségekre és életszerű tudásra tesznek szert, hiszem, hogy bárhol megállják a helyüket. Az IB tanár személye is újszerű; a tanulási folyamatban inkább, mint „facilitátor” vesz részt: a háttérben terelget, segít és hagyja, hogy a diákok saját énje kibontakozzon, az erősségeik a felszínre törjenek. Én ezt érzem az IB program legnagyobb erősségének: a gyerekek megtapasztalják a határaikat, kipróbálhatják magukat, ami szárnyakat ad a felnőtté válás kapujában.

Miért a Kőrösi?

A Kőrösi amolyan első látásra szerelem volt. Amikor megmagyarázni nem tudod, csak érzed, hogy itt jó lesz. Megfogott az értékrend, a minőségre való törekvés, a lendületesség; érzékelhető volt a tenni akarás és a fejlődés iránti vágy. Mindez pedig párosult egy rendkívül befogadó, elfogadó és barátságos hangulattal, ami bennem bizalmat szült. A bizalom pedig minden gyümölcsöző munka alapja.

Miért az IB?

Nagy örömmel nézek az IB oktatás elé, személy szerint kihívásnak és inspirációnak érzem. Egyrészt imádok idegen nyelven tanítani és külön öröm egy természettudományos tárgyat oktatni angolul. Az IB program pedig pont azt az oldalát csillogtatja meg a kémiának, ami a gyerekek számára is vonzó: a megtapasztalást, a logikát, azt, hogy a tanult dolgok valóban jelen vannak az életünkben, a mindennapokban. Segíteni szeretnék a gyerekeknek abban, hogy kihozzák magukból a maximumot, hogy érdeklődő, színes emberekké váljanak. Fontosnak tartom, hogy érezzék, adok a véleményükre, és persze, hogy szeressenek iskolába járni, hiszen ez egy meghatározó szakasz az ember életében.