Csapatunk

Poros Tibor

E-mail elérhetőség: poros.tibor@korosi.hu

"Látni, amit mindenki lát, és gondolni, amit még senki sem gondolt."
Szent-Györgyi Albert


Mit jelent számomra a tanítás?
Tanárként nagy ajándék számomra látni diákjaimat felnőni, látni azt a kíváncsiságot, amellyel felfedezik a világot. Tanítás során a problémamegoldást állítom középpontba. Ennek során a diákok nagyobb önállóságot kapnak. Nem kapják meg a válaszokat azonnal, arra önállóan vagy csoportokban dolgozva, kockázatot vállalva, új utakat is kipróbálva kell eljutniuk. Tanárként olyan környezetet biztosítok, amelyben a diákok szabadon, másokat tisztelve és egymásért felelőséget vállalva képesek alkotni. A megoldás során folyamatosan kell a társaikkal együtt dolgozni, kommunikálni. Ez a komoly munka a felnőtté válásuk részévé válik. A valós élet megannyi ismeretlen problémáját nagyobb hatékonysággal lesznek képesek megoldani.

Mit jelent számomra a tanulás?
A tanulás, kíváncsiság: az igazság állandó keresése. A tanulás, nyitottság: nyitottság a végtelenre, a teljességre. Nem vagyok befejezett. Egész életemben nyitottnak kell lennem a végtelen, a világ és önmagam felé. A tanulás tudatos növekedés, amit tanulok, szabadon építhetem be az életembe. A tanulás nem cél, hanem csak eszköz, hogy teljesebb életet élhessek. Sokat tanulok a tanításról, és tanítva sokat tanulok a diákjaimtól.

Miért a Kőrösi?
Hiszem, hogy fejlődhetem. Az iskola nyitott, barátságos és vidám közege ragadott meg először. A kollégákat érdeklődő, felkészült és gondoskodó emberekként ismertem meg. Ezeket az értékeket szeretném a mindennapjaimban is megélni, tanulni és tanítani.

Miért az IB?
A program teret teremt diák és tanár számára, hogy együtt egy előítéletektől mentes, élhetőbb, békés világon dolgozzon. A program formálja a tanárt és a diákot egyaránt. Aktív, együtt érző, élethossziglan tanuló, érdeklődő, értelmes, gondoskodó és másokat elfogadó diákokat nevel. A diákokkal együtt fejlődhetem, és válhatok egy nemzetközi közösség tagjává én is.